top of page

Over Ons 

Wemerman, Lasersnijden, Ponsen, Kanten
Al meer dan 250 jaar ervaring
Historie

 

Het bedrijf Wemerman Plaatbewerking is van oorsprong een smederij die volgens de Kamer van Koophandel omstreeks 1750 door de familie Wemerman opgericht moet zijn. Na ruim 200 jaar smeden is het toeleveren van staaldelen in de jaren zestig pas echt goed van de grond gekomen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat de vorige eigenaar F.J. Wemerman alle nevenactiviteiten zoals installatiewerk, kachels, kolenhandel, fietsenhandel, ijzerwinkel etc. heeft afgestoten en zich volledig ging toeleggen op metaaltoelevering. (aanvankelijk plaatwerk voor de kachelindustrie en later ook aan diverse andere sectoren).

In januari 1988 heeft de huidige eigenaar, H.J. Wemerman, het bedrijf overgenomen en zich vooral in het toeleveren van plaatwerk gespecialiseerd. Hierna is het bedrijf in hoog tempo gemoderniseerd door het introduceren van diverse moderne cnc-machines zoals een schaar, een kantbank, een ponsnibbelmachine en een lasersnijmachine. In april 1995 is het bedrijf verplaatst naar de huidige locatie aan de Koppelstraat op industrieterrein Engelenburg, omdat de oude locatie (woonwijk) aan de Rijksstraatweg steeds meer problemen opleverde en logistiek veel te wensen overliet.

 

In het jaar 2000 is het vloeroppervlak vergroot van ca 1200 m2 naar 2500 m2 vooral ook om ruimte te creëren voor de volautomatische beladingsrobot van de ponsmachine en de beladingstoren van de lasersnijinstallatie, en de logistiek te verbeteren. Hiermee is man-arm en s ’nachts produceren mogelijk geworden.

Visie

Wemerman Plaatbewerking onderscheidt zich door een goede kwaliteit plaatwerk met een korte doorlooptijd, concurrerend te kunnen leveren, in zowel kleine als grotere series. Om deze doelstelling te kunnen bereiken is een hoge mate van efficiency in het productieproces noodzakelijk, dus o.a. snel instelbare en flexibele cnc machines. E.e.a. ondersteund door een goede logistiek, ERP en CAD-CAM software en natuurlijk bekwaam personeel.

Ook zullen wij het niet nalaten, om met de klant in overleg te treden als wij d.m.v. een kleine aanpassing in het ontwerp een besparing of een beter of slimmer product kunnen realiseren. Meestal heeft dit een win-win situatie tot gevolg.

De door ons gefabriceerde plaat- of staaldelen worden o.a. toegepast bij:

 

  • Machine- en apparatenbouw

  • CV ketel industrie

  • Automobielindustrie (specials)

  • Displayindustrie

  • Winkelinrichting en Interieurbouw

  • Kunststof verwerkende industrie

  • Ligfietsen en bakfietsen bouw

  • Luchtbehandelingsindustrie

  • Bouwbedrijven

  • En natuurlijk bij collega metaalbedrijven

 

 

 

 


Als u meer wilt weten, neemt u dan gerust contact met ons op.

"Wemerman Plaatbewerking is een modern metaalverwerkend toeleveringsbedrijf gespecialiseerd in plaatbewerking"
Wemerman, Lasersnijden, Ponsen, Kanten
bottom of page